2005 2009 2014 2016 2017 2018
2018
26.09.2018.
Nogomet
Boravak u Zrinjskom i Mostaru puno mi je pomogao
''Svaki dio moje karijere utjecao je na ovo što danas proživljavam'', rekao je u intervjuu za zagrebački Večernji list Luka Modrić, najbolji nogometaš svijeta. Rekao je kako su bitni njegovi počeci, pionirski i juniorski dani, a poslije i seniorski staž ali i da mu nije žao što je dio svoje karijere proveo u Mostaru.

''Nije me to povrijedilo. Bile su to moje najosjetljivije godine, bilo mi je bitno da odem negdje gdje ću igrati. Otišao sam u meni nepoznatu bosanskohercegovačku ligu, ali poslije se pokazalo da je to bio dobar izbor za mladoga igrača jer sam se pripremio za velike izazove. Ta mi je etapa u karijeri puno pomogla'', kaže Luka.

''U svakoj sam momčadi svake godine nešto naučio i svako je to razdoblje bilo iznimno važno u razvoju moje karijere. I još nešto vrlo bitno; nikada u svojoj karijeri nisam preskakao stube, sve je išlo postupno, ali uzlaznom putanjom. Svaka stuba i svaki klub za mene imaju jednaku važnost i težinu. Dinamo je, primjerice, imao veliki utjecaj. Došao sam u Maksimir kao četrnaestogodišnjak i prošao sve selekcije do seniorske momčadi. U Zagrebu sam bio sam, sve me to izgradilo kao osobu, pomoglo mi je da se osamostalim'', rekao je Modrić.

Između ostalo, rekao je kako želi i dalje napredovati.

''Zadržim li ovakvu formu, sve je moguće. Već nekoliko sezona igram vrhunski, vjerujem da još neko vrijeme mogu zadržati te visoke standarde. Međutim, čvrsto stojim na zemlji, ova nagrada me neće promijeniti. Ostat ću kakav sam i bio, obiteljski čovjek'', rekao je Večernjaku Modrić.

Dodao je kako je najveći trenutak ove godine finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

''Bila je to najveća utakmica u mojoj karijeri, a igrati u finalu najvećeg sportskog natjecanja na svijetu u dresu svoje države jedinstven je trenutak. Moj je motiv bio tim veći što sam bio kapetan. Na žalost, nije ispalo onako kao smo se nadali, izgubili smo tu utakmicu i ostali bez naslova svjetskog prvaka, ali ponosim se svime što smo napravili do finala. A napravili smo nešto što će zauvijek ostati dio povijesti'', rekao je zagrebačkom Večernjem listu kapetan hrvatske reprezentacije.
Untitled Document
+ Posljednje vijesti

Sva prava pridržana © Zrinjski.info 2000 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.